Propune un proiect

Categoriile de initiatori care pot propune un proiect la Mentat.ro

Editorul Virtual (Mentatul)

Daca esti un cititor pasionat si iti doresti sa participi la editarea unei carti, acum hobby-ul tau devine mai interesant si interactiv. Inscrie-te gratuit si sustine proiectele care sunt pe gustul tau si corespund pasiunilor tale. In schimbul acestei sustineri, vei primi, in functie de nivelul de participare, gratificatii specifice: de la o multumire călduroasă ori un autograf din partea autorului, pana la un dineu cu acesta sau alte bonusuri pe care doar imaginatia fiecarui gestionar de proiect le poate limita.

Daca ai sustinut cel puţin 5 proiecte la nivel de productie (nivel care presupune primirea cartii în format fizic sau digital), ai ocazia sa propui chiar tu un proiect. Vei primi un link unde va trebui sa completezi un formular. In urma acestei actiuni, ti se va incredinta administrarea unui forum ce va contine proiectul tau, forum unde va trebui sa atragi alti oameni pasionati de acelasi domeniu din care face parte cartea ta sau acelasi gen literar, ori pur si simplu prieteni din grupul tau de suflet de pe Facebook. In functie de evolutia discutiilor pe acest forum si de viabilitatea proiectului, vom decide impreună cand este momentul sa deschidem proiectul pentru finantare.

Autorul – de la idee la carte

Sustinem cu bucurie si deschidere talente noi si putem propune cititorilor si o idee de carte, pentru scrierea careia te vei angaja tu, iar cititorii vor decide daca sa o finanteze sau nu.
Daca nu ai început inca sa scrii la cartea ta, dar ai o idee geniala care te framanta sau daca nu ai terminat inca manuscrisul si vrei sa afli cum si-ar dori cititorii sa scrii finalul, ai la dispozitie un formular in care ne poti trimite detalii. In functie de proiect, vom initia o discutie cu tine si vom decide impreuna daca este oportun sa generam un proiect live. In cazul in care se intampla acest lucru, vei primi spre administrare un forum personal, in care iti poti invita prietenii si fanii, poti initia discutii cu acestia si primi sugestii. Poti propune versiuni alternative care sa fie votate si alese direct de catre cititori si te poti adapta sau nu sugestiilor lor, explicand alegerile. Poti initia lecturi cu fragmente din cartea ta. Acest lucru o poti face si pe grupul de pe Facebook special creat pentru tine.

Vom initia un proiect deschis, cu o contributie fixa, unde cititorii vor finanta eforturile tale, contribuind la scrierea cartii. Efectiv, vei fi platit de catre fani pentru efortul pe care il faci scriind.

Dupa aceasta etapa, vom deschide un proiect de editare, unde toata lumea va putea contribui direct la sustinerea aparitiei cartii.

Autorul la debut

Dacă esti la prima ta carte, sistemul de editare virtuala iti poate aduce satisfactii imense. Propune aceasta carte pe formularul specific si vom discuta despre oportunitatea deschiderii unui proiect dedicat.

Autorul consacrat

Daca esti un autor consacrat, cu cititori deja pasionati de ceea ce scrii, poti propune direct manuscrisul final pentru editare. Cititorii vor beneficia de preturi reale ale cartii tale, iar tu vei avea rasplata proportionala cu munca ta, ea fiind platita direct de catre cititori. Realizarea cartii prin intermediul acestui sistem are avantajul ca iti ofera posibilitatea de a beneficia de servicii editoriale de calitate complete la preturi competitive (care vor fi finanţate din bugetul colectat), vanzare directa, fara intermediari, a cartii către fanii care apreciaza deja scriitura ta, dar ai un sistem eficient de distributie online si offline ulterior, cu o marja generoasa de alocare a drepturilor de autor.

Publisherul

Ti s-a intamplat sa intalnesti o carte sau un autor pentru care sa fi dorit ca tu sa fii publisher-ul? De cate ori nu te-ai gandit ca o idee de publicare ar prinde nemaipomenit la un segment de cititori? Si ca esti primul caruia i-a venit ideea?

Sunt foarte multe carti care n-au mai fost publicate in limba romana pentru ca n-a mai fost loc si pentru ele pe o piata avida de noutati. Sunt foarte multe carti pe domenii de nisa care pot avea cititori daca acestia sunt informati din timp despre aparitie. Iar pasionatii pot interveni si sustine proiectul printr-o contributie. In schimbul acestei contributii, vor primi cartea dorita.

In Romania, foarte multe carti valoroase nu au fost traduse sau publicate pentru ca ar fi fost vandute nu mai mult de cateva sute de exemplare, iar aceste tiraje nu sunt deloc atractive pentru o editura clasica. Dar sunt perfecte pentru un sistem de finantare participativa.

Daca aveti o astfel de idee, am fi bucurosi s-o discutam împreuna. Scrieţi-ne pe adresa: proiecte(at)mentat.ro

Editura

Mentat.ro este o platforma deschisa, cu o misiune speciala: sa ofere cititorilor accesul la continut de calitate. Atunci cand contribuie la realizarea unei carti, cititorul nu mai este un consumator obisnuit, el devine parte din aventura realizarii unei carti.

Editurile pot propune deschiderea unor proiecte proprii*, de la finantarea unei carti noi si pana la editii limitate dintr-o carte existenta deja in portofoliul propriu sau prevanzarea limitata a unui titlu aflat in pregatire, mai ales cand acel titlu este al unui autor roman. Astfel, se poate evalua legatura dintre autor si cititorii sai si se pot dimensiona tirajele pentru piata traditionala.

*Momentan, Mentat.ro nu ofera canale dedicate pentru gestionarea de proiecte, dar aceasta facilitate este in pregatire. Toate proiectele trebuie sa fie propuse in anumite conditii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *